rousku resepti.jpg

Kirpsakat rouskut sujahtavat usein salaattiin, mutta ne toimivat myös muissa sieniherkuissa. Katso alta ohje rouskujen ryöppäämiseen ja nappaa talteen kolme rouskureseptiä.

Rouskujen ryöppääminen

Voimakkaan makuiset rouskut käsitellään usein ryöppäämällä ennen ruoaksi laittamista. Leppärousku on poikkeus, sillä sen voi käyttää ruokiin ja suolasieniksi ilman ryöppäämistä. Varaa sienten ryöppäämiseen iso kattila ja kiehauta siellä 5-6 -litraa vettä. Keitä kirpeitä kangas- tai karvarouskuja noin 10 minuuttia, haaparouskulle riittää 5 minuuttia. Kaada vesi pois, jäähdytä sienet kylmässä juoksevassa vedessä ja valuta. Nyt sienet ovat valmiita ruoanlaittoon tai pakastamiseen.

Rouskureseptit

  1. Suolasieniä. Tällä Riitan suolarouskujen perusohjeella onnistut aina. Kerrosta purkkiin sieniä, suolaa, valkosipulia, tilliä ja valuta purkkiin vettä. Sitten vaaditaan enää vähän malttia, sillä sienisäilyke on valmista parin viikon päästä.
  2. Pastaherkkua. Täytä cannelonit vaihteeksi kermaisella rouskuseoksella. Pastaputket ovat meheviä ja täyteläisiä, siis ihan täydellistä syksyn lohturuokaa.
  3. Pikkupiiraita. Näissä pikkuisissa rouskupiiraissa on paljon makua, sillä vahvanmakuinen rousku ei säikähdä soijaa tai chiliä. Leivo ihanat piirakat ja ilahduta ystäviä tai perhettä iltapalalla.

 

Psst! Kurkkaa lisää sieniohjeita täältä:

3 x tattipiirakka

3 x kantarellileipänen

Sienet-teema