riistapata.jpg

Ensilumi maassa merkitsee myös ensimmäisten, pitkään hautuvien pataruokien uuniin työntämistä. Metsästyskausi takaa sen, että riistaa on saatavilla ja siitä syntyvätkin erityisen maukkaat patalihat. Itse padan valmisteluun kuluu vain vähän aikaa ja voit puuhailla muuta ihanien tuoksujen levitessä keittiöön. Kokeile sinäkin ja tee kerralla jättisatsi, padathan vain paranevat uunissa!

  1. Burgundinpata on klassikko ihan syystä. Ja se maistuu mehevältä myös metsäisillä mauilla höystettynä. Upota siis pataan suppilovahveroita ja hirvenpaistia. "Tehnyt jo monta kertaa, aina yhtä hyvää!", hehkuttaa padan kokkaillut lukija, eikä hän ole ainut.
  2. Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogin Minna kokkaili hirvipataa, mutta kaapista ei löytynyt punaviiniä. Onneksi kunnon loraus sherryä ja kourallinen kuivattuja herkkutatteja pelasti tilanteen ja padasta tuli mahtavaa. Testaahan siis sinäkin.
  3. Jos sinulla on mahdollisuus hankkia jänistä, on tässä ohje mureaan jänispataan. Perinneruokaa prkl -blogin Mikan pata korostaa jäniksen makua ja jänis saa pataan kaverikseen simppelistä juureksia ja yrttejä."Kiitos reseptistä! Juuri joutui jänöjussi pataan porisemaan meilläkin, nyt odotellaan mitä iltapäivällä saadaan", kommentoi myös blogin lukija.

 

Psst! Lisää käyttöä padalle? Kurkkaa myös nämä Toimituksen blogin jutut:

3 x loppiaisen pataruoka

3 x pataleipä

3 x syksyinen pataruoka