omenapuolukkapiiras.jpg

Puolukat ovat nyt parhaimmillaan ja metsät pirteää marjaa punaisenaan! Viikonloppuna on siis aika ottaa marjasanko kainaloon ja suunnata lähimpään metsään poimimaan. Nopeat ja varmat puolukka-apajat viikonloppuherkkuja varten löytyvät myös kaupan hyllyltä. Monipuolinen puolukka sopii esimerkiksi rukiiseen leipätaikinaan, makeisiin puolukkamuffineihin, lihapadan pariksi tai perinteiseen puolukkamehuun. Kirpeä ja raikas supermarja on täynnä hyviä terveyshyötyjä: puolukka sisältää mukavasti E-vitamiinia ja marjan flavonolit toimivat antioksidantteina. Puolukka myös säilyy erinomaisesti sen sisältämän bentsoehapon ansiosta: perinteisesti puolukkaa onkin säilötty purkittamalla marjaa pelkkään keitettyyn veteen.

Ota puolukkasesonki haltuun ja poimi tästä viikonlopuksi kolme ihanaa puolukkareseptiä!

1. Löytyykö vielä omenoita? Yhdistä kaksi sesonkiherkkua ihanaan omena-puolukkapiiraaseen, jossa yhdistyy kermaviilitäyte ja murupäällinen. (kuvassa)

2. Painted by Cakes-blogin puolukka-toffeepiirakka on upea ilmestys! Kirpeä puolukka ja makea toffee ovat täydellinen yhdistelmä. Viikonlopun varma jälkkärihitti!

3. Haussa viikonloppuruoka? Keitä syksyisen riistapadan aateloijaksi puolukka-punasipulihilloa!