punajuuripiirakka.jpg

Nappaa nyt ostoskoriisi punajuuria, sillä syyskuussa ne ovat ihan parhaimmillaan. Suuntaa sitten juustohyllylle, valitse lempparijuustosi ja parita se punajuuren kanssa mehevään piirakkaan. Punajuuri + juusto, siinäpä iltapalamatematiikkaa parhaimmillaan!

  1. Vuohenjuustoa. Perinneruokaa prkl -blogin Mikan superkaunis punajuuri-tarte tatin ei vaadi punajuurien keittelyä. Hunajalla ja timjamilla maustetut punajuuriviipaleet paahdetaan suoraan pannussa, päälle levitetään pohjataikina ja paistetaan kypsäksi. Lopuksi koko komeus keikautetaan ympäri ja viimeistellään vuohenjuustoviipaleilla.
  2. Fetajuustoa. Suloinen punajuuri-fetagalette on hauskasti tähden muotoinen. Balsamicolla ja hunajalla maustettu punajuuri ja suolainen feta sopivat upeasti yhteen. Testaa nättiä muotoa myös minikoossa vaikkapa juhlien alkupalapiiraina.
  3. Sinihomejuustoa. Marikan punajuuripiirakassa on upean pinkki väri ja mehevä sinihomejuustolla ryyditetty täyte. Kosteaan piirakkaan uppoaa myös kesäkurpitsaa ja sipulia, todellinen satokauden hyödyntäjä siis! 

Psst! Kurkkaa myös muut punajuurijutut Toimituksen blogista:

3 x punajuuri uunissa

3 x makeaa punajuuresta

3 x punajuuri + pasta