piparkakkutaikina.jpg

Aloita jo joulufiilistely ja valmista ihanan mausteinen annos piparkakkutaikinaa. Piparkakkutaikina on monen mielestä ihan parasta raakana, mutta kukapa voisi vastustaa myös uunista leijuvaa, mausteista tuoksua? 

Katso alta kolme ohjetta ihanaan piparkakkutaikinaan ja leivo talven ensimmäiset joulupiparit tai piparkakkutalo:

  1. Pehmeämpään makuun. Perinteinen piparitaikina aloitetaan kiehauttamalla mausteet siirapin ja sokerin kera. Pipareista tuli suussasulavan pehmeitä. Parhaat piparit, mitä olen koskaan maistanut., kehuu piparit leiponut lukija.
  2. Paksuja ja mureita. Lukijamme Virpin ohjeella valmistetut piparit aloitetaan vaahdottaamalla munat ja sokeri. Tuloksena on pipareita, joista tulee rapeita, vaikka niistä leipoisi paksumpiakin. Tein viime jouluna ja äsken valmistui jälleen taikina jääkaappiin - ehdottomasti mun lempipipariresepti! Ihanan vaivaton ja maukkaita pipareita., kertoo myös lukijamme.
  3. TalonrakennuspakettiPiparkakkutalotaikina on hieman tavallista piparkakkutaikinaa jämäkämpää. Valmista taikina ja ryhdy pipariarkkitehdiksi, sillä hauskin piparkakkutalo syntyy itse tehdyillä kaavoilla.

 

Psst! Lisää pipareita löydät Joulupiparit-teemastamme.