ylijäämäpiparit.jpg

Tuliko leivottua vähän turhan iso satsi pipareita? Ei haittaa, joulun jämäpikkuleivät voi murskata myös jälkkäreihin ja leivontaan. Kurkkaa kolme vinkkiä alta ja ota piparipurkkien pohjat käyttöön!

  1. Ihanin pirtelö ikinä. Fanni ja Kaneli -blogin Tiina blendaa piparit jätskin ja valkosuklaan kanssa suloiseen pipari-valkosuklaapirtelöön. Viileän juoman ihanuus vielä tuplaantuu, kun se tarjoillaan näin nätisti koristellusta lasista: kasta lasin reuna ensin suklaasulaan ja sitten piparimuruun. Valmista tuli!
  2. Mausteinen juustokakun pohja. Makulaisten lemppariohjeisiin lukeutuva glögijuustokakku hyydytetään murskatuista pipareista valmistetun pohjan päälle. Täyteläinen valkosuklaamousse ja glögitiivisteestä hyydytetty kiille sopii hyvin vielä välipäivienkin herkutteluun. Testaa piparipohjaa myös muissa juustokakuissa.
  3. Pikkunaposteltavaa uudenvuoden bileisiin. Piparin ja sinihomejuuston kombo on lyömättömän hyvä. Kun sekoittelet juustoa, piparia sekä makeaa aprikoosia ja pyörittelet pallerot piparimurussa, saat vastustamattomia herkkupalleroita vaikkapa uudenvuoden napostelupöytään. Piparimurut kostuvat säilytyksessä, joten jos haluat valmistella juustopallerot etukäteen, pyörittele ne valmiiksi jääkaappiin ja kääntele piparimurussa vasta ennen tarjoilua.

 

Psst! Kurkkaa myös nämä piparin makuiset jälkkärit:

Viime viikon suosikki: Baileys-jäädykekakku

Viime viikon suosikki: piparin makuinen suklaakakku