Pinaattikeitto.jpg

Pinaattikeitto ja pinnalle kananmuna, siinä on kyllä yksi lempparilounaista! Vihreä soppa on mukavan lempeää lusikoitavaa, eikä sitä tarvitse enää hamuta pakastelaarista, kun otat haltuun alta kolme helppoa ohjetta. Keitä siis perinteinen versio, testaa avokadolla tuunattu soppa ja soseuta vielä gluteeniton ja maidoton keitto.

  1. Perinteistä tuoreesta. Nappaa kaupasta tuorepinaattia ja keitä itse perinteinen pinaattisoppa. Tuoreesta pinaatista saat soppaan rouheamman suutuntuman, sileämmästä keitosta pitävä voi soseuttaa keiton tai käyttää pakastepinaattia. "Tosi helppo valmistaa ja maistuva lopputulos. Paljon parempaa, kuin kaupan valmiskeitot!", kehuu ohjetta myös makulainen.
  2. Lisää vihreää. Kaipaatko perinteiseen jotain uutta? Testaappas pinaattikeiton tuunaamista parilla avokadolla, limetillä ja basilikalla, etkä varmasti kadu. Tämä raikas ja uudenlainen versio kelpaa myös alkukeitoksi viikonloppuaterialle.
  3. Gluteeniton ja maidoton. Vihreää pinaattikeittoa kauhotaan myös eritysruokavalioita noudattavien lautasille, kun lorautatkin maidon sijaan sekaan soijamaitoa ja annostelet jauhojen tilalle maissisuurimoita. Ripottele pinnalle vielä paahdettuja cashewpähkinöitä ja herneenversoja, niin kaikki pöydässä sanovat nam.

 

Psst! Lisää keittoja? Katso myös nämä Toimituksen blogin jutut:

3 x lohikeitto

3 x hernekeitto

3 x lämmittävä jauhelihakeitto

3 x lämmittävä kasvissosekeitto

3 x arjen keittosuosikki