lusikkaleivat.jpg

Onko parempaa kuin puraisu mureasta pikkuleivästä? Herkulliset ja makeat pikkuleivät kuuluvat perinteisesti ylioppilasjuhlien kahvipöytään. Murotaikinapohjaiset pikkuleivät on kätevä leipoa jo viikkoa ennen juhlia ja pakata ne tiiviisiin rasioihin odottamaan tarjoilua. Esimerkiksi herrasväen pikkuleivät sopivat myös pakastettaviksi. Marengit ja macaronsit kannattaa valmistaa vasta lähempänä juhlia, jotta niiden rakenne säilyy. Tässä kolme ylioppilasjuhliin sopivaa pikkuleipäreseptiä, joilla saadaan aikaan iloisia hymyjä ja makeita murusia suupieliin! 

  1. Lusikkaleivät á la mummi (kuvassa) on maku.fin supersuosittu ohje, jolla valmistuvat lusikkaleivät maistuvat juuri oikeanlaisilta. Selkeällä ohjeella on myös helppo onnistua. Lukijamme kommentoi pikkuleipiä näin: "Juuri niinkuin mumminikin teki. Hyviä!".
  2. Lukijamme Henna Pölläsen limettipikkuleivät ovat limetinystävien suosikkikeksejä. Pirteän kirpeät pikkuleivät täytetään ja kuorrutetaan tomusokeri-limettitahnalla ja koristellaan limetinkuoriraasteella.
  3. Ylioppilasjuhliin sopivat lakki-pikkuleivät syntyvät paistamalla murotaikinasta pyöreitä pikkuleipiä, kastamalla jäähtyneen pyörylän reunan tummaan suklaaseen, niin että syntyy ylioppilaslakin lippa ja asettamalla suklaan keskelle karkkikuulan lyyraksi. Voit myös tehdä täytekeksejä sivelemällä kahden keksin väliin vaikka marmeladia tai suklaatahnaa.

+ Katso vinkit muihin ylioppilasjuhlien tarjoiluihin täältä.