pikkuleipä.jpg

Makeat ja mureat pikkuleivät kuuluvat herkkupöydän vakiokalusteisiin. Katso alta kaksi ohjetta täytettyihin pikkuleipiin ja resepti rentoihin keksiviipaleisiin!

Keksien pyörittely on aikaavievää puuhaa, joten pikkuleivät kannattaa valmistaa jo hyvissä ajoin. Pakkaa valmiit pikkuleivät tiiviiseen rasiaan, jotta ne eivät imaise ylimääräisiä makuja ympäristöstä. Pikkuleivät voi myös pakastaa, pakkaa ne silloinkin tosi tarkkaan. Leivo täytekeksien kannet etukäteen, mutta täytä keksit vasta juhlapäivänä, jotteivät herkkupalat kostu liikaa. 

  1. Perinneruokaa prkl -blogin Mika opastaa sinut herrasväen pikkuleipien saloihin. Nappaa talteen ohje ja levitä pikkuleipien väliin lempparihilloasi!
  2. Lukijamme reseptillä valmistetut pikkuleivät saavat raikkaan kirpeän säväyksen limetistä. Tomusokerikuorrutus ja limetinkuoriraaste viimeistelevät nämä pikkuherkut juhlapöytään. Kokeile täytteenä myös lemon curdia!
  3. Jos olet suurpiirteisempi leipuri etkä pidä yksittäisten keksien pyörittelystä, on levynä paistettavat keksit sinun juttusi! Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Sarin suklaakeksit paistetaan levynä ja leikataan lämpimänä maukkaiksi vinoviipaleiksi. Lakritsijauhe tai salmiakkirouhe antavat kekseille kivaa lisäsäväystä ja jos haluat koristella herkut, voisi sula suklaa sopia näihin hyvin.

 

Psst! Haluatko tehdä tarjottavia etukäteen? Katso myös Toimituksen blogin vinkit leivonnaisten pakastamiseen.