pähkinäinen pataleipä.jpg

Helppoakin helpompi pataleipä ei vaivaamista kaipaa! Sekoita taikina, anna lepäämisen tehdä taikojaan yön yli ja paista padassa hurmaavan rapeakuoriseksi. Katso kolme ohjetta rapsakkaan pataleipään ja ehkä huomenna sinullakin on uunituore aamupala.

  1. Rapeakuorinen, vaalea pataleipä valmistuu vehnäjauhoista vaivaamatta ja ilman rasvaa. Tällä perusohjeella on helppo onnistua! Reseptistä löytyy myös kätevä video, juosta voit tarkastaa, miten leipä valmistuu.
  2. Pataleipä onnistuu loistavasti myös gluteenittomista jauhoista. Porkkanamehu antaa gluteenittoman pataleivän taikinalle kauniin oranssin värin ja siemenet sekä pähkinät tuovat leipäherkkuun rakennetta ja mehevyyttä. Leipään saa paremman rakenteen, kun taikinaa vatkaa reippaasti, mutta gluteeniton pataleipä onnistuu myös ilman vatkaamista, jolloin siihen jää hieman isommat ilmakupla
  3. Jos kaipaat leipääsi rouheutta ja rousketta, kokeile vaivatonta pataleipää pähkinäisenä ja spelttisenä versiona. Kuuma pata ja taikinan pitkä seisominen takaavat pähkinäiselle pataleivälle (kuvassa) rapean ja kuohkean koostumuksen.