parsasalaatti.jpg

Parsa, kevät ja salaatit, siinä vasta täydellinen yhdistelmä! Bloggaajamme innostuivat kehittelemään ihania, värikkäitä parsasalaatteja, joilla kevätmieli on taattu (vaikka ulkona sataisi.) Nappaa talteen vaikka kaikki kolme, täällä toimituksessa meidän ainakin tekisi mieli syödä parsaa joka päivä. 

  1. Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogin Minna on rakastunut uunissa paahdetun parsan lisäksi kukkasalaattiin, jossa on orvokkeja seassa. Kun Minna sekoitti ruokaihastustensa joukkoon vielä parmesaanilastuja ja raikkaan vinegretin, syntyi tosi kaunis ja keväinen parsasalaatti, joka sai herkullisuudellaan koko perheen hiljaiseksi.
  2. Keväällä pizza kuorrutetaan Fanni ja Kaneli -blogin Tiinan tyyliin kasalla ihanaa vihreää. Tiina kuorrutti helpon pizzapohjan maukkaalla juustolla ja kasasi valkoisen pizzan päälle superraikkaan salaatin. Tässä vihreässä parsasalaatissa on ohuiksi siivuiksi kuorimaveitsellä vedettyä parsaa, vesikrassia, minttua ja kevätsipulia, sekä tietenkin loraus sitruunamehua, oliiviöljyä ja pikkaisen suolaa ja pippuria. Eihän tämän voi sanoa kuin nam!
  3. Simppelin ruoan ystäville sopii Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Sarin yksinkertainen parsasalaatti, joka koostuu vain muutamasta raaka-aineesta. Voin ja valkosipulin kanssa uunipaahdetut parsat, rapsakat salaatinlehdet, raikkaat retiisit ja keitetyt munat sekoittuvat sulassa sovussa ihanaksi annokseksi. Salaatin kaveriksi sopii kermaviilikastike tai öljykastike, valitse se, kummasta pidät enemmän. Todellinen parsafani surauttaa salaatin kaveriksi myös Sarin parsahummuksen ja levittää sen maalaisleipäviipaleen päälle.

 

Psst! Parsaa ruokalistalla myös huomenna? Katso nämä Toimituksen parsajutut!

Parsan kypsennys + 3 kastiketta

3 x parsaa simppelisti

Vapun parhaat parsaherkut