parsapiirakat.jpg

Etkö sinäkään saa kylliksesi parsasta? Kun uunipaahdettuja parsoja on valmistettu jo useamman kerran ja parsaa syöty niin salaatissa kuin hummuksessakin, on todellakin parsapiirakan aika. Keväinen piiras on täydellinen päivällinen, iltapala ja vappubrunssin halutuin suolapala. Ota nyt ohjeet talteen ja kokeile sinäkin hurmata perhe ja kaverit mehevällä parsapiiraalla!

  1. Fanni ja Kaneli -blogin Tiinan lempeässä parsapiirakassa maistuvat parsan lisäksi ricotta ja parmesaani. Kauniiksi paloiksi leikkaantuva piirakka sopii täydellisesti kevään juhliin ja vappupiknikille. Ropsauta piitrakan päälle vielä ituja ja pinaatinlehtiä ennen tarjoilua, niin saat piirakasta vielä keväisemmän.
  2. Superhelpon, voitaikinapohjaisen parsapiirakan raaka-ainelista on ihanan lyhyt! Lehteväksi paistuva pohja saa ylleen piparjuurituorejuustoa ja nättiin riviin aseteltuja parsoja. Tarjoa herkku lämpimänä, niin sen rakenne on parhaimmillaan.
  3. Täyteläinen parsapiiras saa lisämakua parmesaanista ja pinjansiemenistä. Kun parsat asetellaan piiraan päälle vasta paiston loppuvaiheessa, ne pysyvät sopivan napakkoina ja kauniin värisinä. Kauniin piiraan lisäkkeenä tarjotaan ihania uunipaistettavia tomaatteja. Valmista ohjeella yksi iso piiras tai annospiiraat neljälle.

 

Psst! Katso myös muut parsajutut Toimituksen blogista!

Unohda keittäminen! Parsa kypsyy nyt uunissa

3 x parsasalaatti

Parsan kypsennys + 3 kastiketta