palsternakka resepti.jpg

Onko palstenakka sinulle tuttu kaveri? Juures on paitsi herkullinen, myös tosi monikäyttöinen. Uskoisitko, että se sopii jopa makeaan kakkuun? Testaa palsternakkaa nyt muuallakin kuin liemissä ja nappaa talteen kolme ohjetta.

  1. Simppeli on usein parasta. Uunissa paahtamalla palsternakoista tulee ihanan makeita. Tarjoa juurestikut alkupalana leivän kanssa tai erilaisten liharuokien lisäkkeenä. Lukijamme kommentoi paahdettuja palsternakkoja näin: "Aivan valtavan hyviä." ja "Tästä tulee mun vakioresepti ja hyviä ainaisen perunan tilalle."
  2. Ihana piirakka iltapalalle. Helposti kokoon kyhätty galette on rennon leipurin lemppari. Varsinkin kun sisällä on pasternakasta ja vuohenjuustosta koottu täyte ja pohjana on tummista gluteenittomista jauhoista, juustoraasteesta ja rahkasta sekoitettu mehevän maukas taikina.
  3. Lempeä ja juustoinen uunivuoka. Palsternakkavuoka on loistavaa vierasruokaa, sillä sen voi tehdä valmiiksi jo hyvissä ajoin. Anna vuoan unohtua uuniin, niin siitä tulee ihanan pehmeää haarukoitavaa.

 

Psst! Lisää juureksista Toimituksen blogissa:

3 x punajuuripiirakka

3 x kasvispihvi

7 x porkkanakakkurakkaus