pupupiparit.jpg

 

Pääsiäiseen sopivat ihanasti hauskat ja pirteänmakuiset pikkuleivät! Teetkö omasi valmistaikinasta vai helposta keksitaikinasta?

  1. Palkitse virpoja vaihteeksi pupupiparilla! Pupujen söpöys piilee pilkullisessa pikeerikuorrutuksessa ja vaaleanpunaisesta pallokarkista tehdyssä töpöhännässä. Itse pikkuleivät leivotaan helposti valmistaikinasta. Näistä pikkuleivistä voi aloittaa pääsiäisvalmistelut, sillä ne säilyvät hyvin kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä, kun annat kuorrutteen kuivua kunnolla ennen pinoamista. 
  2. Helpoissa pääsiäispipareissa ihastuttavat ranskanpastillisattumat. Näitä on hauska tehdä vaikka lasten kanssa. Koululaiset osaavat tehdä jo koko homman itse, pienimmät taas voi valjastaa ranskanpastillien asetteluun. Näistä pipareista tykkäävät kaikki!
  3. Unikko-limettikeksit tehdään pötköksi leivotusta taikinasta. Voit tehdä taikinan etukäteen ja vaikka pakastaa sen pötkönä. Leikkaa kohmeisesta pötköstä viipaleita leivinpaperin päälle pellille ja paista ohjeen mukaan. Limetti antaa kekseihin keväisen maun ja unikosiemenet raksuvat ihanasti hampaissa. Viimeistele keksit valkosuklaaviiruin.   

Katso lisää leivontaideoita Pääsiäisleivonnaiset-teemastamme