Maku_kurpitsa-feta_galetti_preview.jpg

Syksy on kurpitsafanille onnen aikaa! Hurmaavan kauniit kurpitsat käyvät koristeesta, mutta sopivat täydellisesti myös lautaselle. Kun paahdat kurpitsan uunissa, saat siihen upean maun. Se on myös helppo tapa valmistaa oranssista pallerosta ruokaa, sillä jos kurpitsan kuoriminen tuntuu työläältä, voi kurpitsan paahtaa kuorineen ja irrottaa kuoret vasta pehmeäksi paahtuneesta kurpitsalihasta. Nappaa alta kolme reseptiä, joissa hyödynnetään uunissa paahdettua kurpitsaa. Mitä aiot kokeilla ensin?

  1. Paahdettu kurpitsa on loistava lisäke ihan sellaisenaan. Currytahnalla ja juustokuminalla maustettu kurpitsa saa paahtamalla ihanan aromin. Niin helppoa ja niin hyvää!
  2. Kun kaipaat syyspäiviin väriterapiaa, tee kuten Terveen hyvää -blogin Pipsa ja sekoita oranssia paahdettua kurpitsaa fetajuuston, kikherneiden ja lehtikaalin kanssa. Viimeistele tuhti salaattiannos sitruunaisella tahinikastikkeella ja nauti.
  3. Rouhea kurpitsa-ricottagalette on pöydän kaunistus ja valmistuu rennosti pellillä ilman piirakkavuokaa. Sopivan rapean pohjan päällä lepäävät kuminan makuiset kurpitsapalat sekä täyteläiset ricottanokareet muodostavat hasselpähkinöiden kanssa vastustamattoman yhdistelmän.