omena jälkiruoka.jpg

Omenasesonki vain jatkuu ja punaposkiset pallerot piiloutuvat ihaniin jälkkäreihin. Fariinisokeri, kaneli, vanilja ja muskottipähkinä ovat omppujen parhaita kavereita ja sopivat lähes kaikkiin makeisiin omenaherkkuihin. Löytyisiköä tästä alta uusi lempparijälkkärisi?

  1. Uuniomenat 2.0.  Toimituksessa ollaan ainakin sitä mieltä, että murusillä ryyditetyt herkut ovat aina parhaita. Kaiverra siis nyt omppuihin kolo ja täytä se tällä kertaa mustikoilla ja rapsakalla muruseoksella Fanni ja Kaneli -blogin Tiinan tyyliin.
  2. Raikasta jogurttisohjoa. Omppusohjo on tosi hyvää rapsakan granolan kanssa vaikka brunssilla tai arkijälkkärinä. Eikä valmistus ole vaikeaa: pakastettu omenaseos surautetaan jogurtin, kermalorauksen ja sokeriripauksen kanssa hileiseksi sohjoksi. Jogurtti ja sitruunamehu takaavat, että jälkkäri on sopivat raikas ja hapokas.
  3. Calvadosomenat viikonlopulle. Jos kaipaat simppeliä herkkua viikonloppuun, on tässä loistava viiden raaka-aineen vaihtoehto. Voissa pehmeäksi kesytetyt omenalohkot ovat nimittäin ihan superhyviä calvadosissa liekitettynä ja lämpiminä vaniljajätskin kanssa tarjottuna.

 

Psst! Kurkkaa lisää omppuherkkuja Toimituksen blogista:

3 x omena + puolukka

3 x omenat piirakkaan

3 x säilö omppu