skoonelainen_omenatorttu.jpg

Kotimaiset omenat paljastavat uunissa pehmeän ja lempeän luonteensa. Omenaisiin uuniherkkuihin kannattaakin valita happamampia ja kovempia lajikkeita, sillä ne pehmenevät uunissa parhaiten ja tuovat kivaa makua makeisiin paistoksiin. Valitse alta suosikkisi lämpimistä omenapaistoksista ja työnnä omenat uuniin!

  1. Maistuisiko uuniomena uudella tavalla? Perinneruokaa prkl -blogin Mika ja Antti kehittivät hurmaavat omenapommit, joissa omenat täytetään ihanalla kauratäytteellä ja kääräistään croissant-taikinaan. Mehukas omenapommi on varmasti syksyn hauskin jälkkäri!
  2. Kaura-omenapaistos eli kauratoskaomenat on klassikkojälkiruoka, joissa hapokkaat omenalohkot kuorrutetaan uunissa makoisalla kauraseoksella. Tällä reseptillä valmistat perinteisen kaura-omenapaistoksen, joka vie kielen mennessään!
  3. Skoonelainen omenatorttu on yksi kokki ja keittiömestari Hans Välimäen lempileivonnaisista ja hän on saanut tortun reseptin Tukholmasta, Gässlingen ravintolasta. Perunalimppumurusta, voista, sokerista, omenoista ja hillosta syntyy aivan ihana ja sopivan makea syksyherkku. Lusikoi tätä lämpimänä vaniljajäätelön kera!