omenapiirakka4.jpg

Ne, joilla on pihallaan omenapuita, löytävät nyt puiden juurilta mahtavia piirakka- ja ruoanlaitto-omenoita (paitsi himosäilöjät, joilla omenat ovat jo purkeissa ja pakastimessa soseena!). Kiinteät, hapokkaat omenat sopivat parhaiten kypsennettäviksi ja säilyttävät makunsa myös kuumennettuina. Kokosimme ompunystäville kolme reseptiä, joita kannattaa nyt ehdottomasti kokeilla.

Bataatti-omenasosekeitto on maidoton, munaton, gluteeniton ja vegaaninen - ja herkullinen. Tällainen soppa sopii niin arki- kuin alkukeitoksi. Jos omistat ruokatermarin, tai vihit vanhan termarisi ruokakäyttöön, sosekeitto on helppo ottaa mukaan vaikka sieniretkelle.

Äidin omenapiirakka on takuuvarma resepti niille, jotka etsivät hyvää, simppeliä ja kotoisaa omenapiirakkaa. Ihanan piirakan leipoivat Perinneruokaa prkl -blogin Mika ja Antti.

Omena-kinuski-keikauskakku  on oikea resepti sille, joka haluaa päiväänsä jotain ekstrahyvää. "Voiko olla mitään parempaa, kuin vasta poimitut omenat ja itse keitetty kinuski? Kun tähän yhdistelmään lisätään ripaus kanelia, ollaan lähellä täydellisyyttä." Näin kuvailee Emma kakkuaan Painted by Cakes -blogissa.

Vinkki: jos omppuja piisaa kaikesta huolimatta myös jaettavaksi, tee se! Naapurini tapana on viedä omenoita pusseissa postilaatikkonsa kulmalle "Ota omaksesi" -kyltin kanssa. Pussit ovat kuulemma aina löytäneet ottajansa.