vappumunkit.jpg

Nami nam, vappu ja valtavat munkkikeot ovat aivan nurkan takana! Joko olet päättänyt, millä ohjeella vappuherkut tänä vuonna valmistuvat? Katso alta ohjeet kolmeen vastustamattoman hyvään munkkiin ja paista niistä vaikka kaikki! Ja jos uppopaistohommat epäilyttävät, ei hätää, sillä täältä löytyy myös video munkkien paistamisen vaiheista. Kannattaa uskaltaa siis kokeilla nyt, vaikket olisi aikaisemmin munkkeja tehnytkään. 

  1. Nappaa munkki ja nauti vapusta! Nämä gluteenittomat ja maidottomat munkkirinkilät maistuvat ihan kaikille. Kuohkeiden gluteenittomien munkkien salaisuus piilee sähkövatkaimen taikinakoukuissa, psylliumissa ja kananmunissa.
  2. Kaipaatko munkkeihisi jotain uutta? Tuunaa munkkitaikina lukijamme Ailan tyyliin sitruunalla ja vaniljalla ja saat superhyvät vappumunkit.  Nämä vappuherkut jättävät suupieliin sokerin lisäksi hymyn. Testasimme toimituksessa sitruunamunkkien pyörittelyä sokerin sijaan myös salmiakkijauhe-sokeriseoksessa. Ihan vastustamattomia salmiakkifanille!
  3. Hillohiiren lempparimunkissa on tietenkin muhkea hillosilmä. Valmista pyöreät vappumunkit Lunni leipoo -blogin Annamarian ohjeella ja pursota sisälle nokare kuningatarhilloa. Annamaria söi kaverinsa kanssa kerralla kuusi tuoretta munkkia, montako sinä?

Ja vielä pikku vinkkin matkaan: jos otat munkkirepertuaariin mukaan myös ihanat gluteenittomat munkit, aloita paistaminen niistä, ettei gluteenia vain päädy väärien munkkien pinnalle.

 

Psst! Katso lisää munkkeja ja muita ihania herkkuja Vappu-teemastamme!