munakas.jpg

Munakas on todellinen arjen pelastajaruoka, sillä siihen voi upottaa kaapista lähestulkoon mitä tahansa. Kun kaapissa on munia, sinulla on aina ainekset ateriaan! Ja minä parasta, munakas maistuu sekä lämpimänä että kylmänä. Testaappas siis valmiiksi annospaloiksi viipaloitua munakasta myös brunssilla. Jos ruoalla on kiire, paista munakas pannulla, mutta jos et jaksa vahtia hyytyvää munakasmassaa, työnnä se uuniin ja kypsennä meheväksi uunin lämmössä. 

  1. Etsinnässä hyvä munakkaan perusohje? Tulit oikeaan paikkaan, sillä tästä löytyy ohje klassiseen kinkulla ja juustolla täytettyyn munakkaaseen. Sopivan kosteaksi jätetty munakas antaa tilaa luovuudelle, sillä herkun voi tuunata kinkun sijaan myös perunalla, nakeilla, kasviksilla ja juustollanokkosilla tai lehtikaalilla.
  2. Jos haluat munakkaaseesi uutta twistiä, testaa okonomiyaki! Japanilaiseen munakaslettuun eli okonomiyakiin uppoaa kiva määrä kasviksia, sillä helppo ja nopea lettu sisältää palan kaalia ja pari porkkanaa. Makua lettu saa chilistä, inkivääristä ja soijakastikkeesta. Tarjoile munakaslettu raikkaasti chilikastikkeen, seesaminsiementen ja tuoreen korianterin kera.
  3. Jauheliha-munakasrulla on ikiklassikko, joka kruunaa yhtä lailla niin iltapalan kuin brunssipöydänkin. Helpon munakaslevyn väliin rullataan tuorejuustosta, jauhelihasta, sipuleista ja tomaateista sekoitettu maukas täyte. Lukijamme kommentoivat suosikkiohjetta näin: "Tuli riita viimeisestä palasta! :-)" ja  "Yksi luottoresepteistä ja niin helppo." Testaa sinäkin!

Psst! Lisää munaa? Katso maukkaan munaohjeen Kananmuna-teemastamme!