uunilohi.jpg

Uunilohi on ihanaa aina, mutta kuorrutettuna se on vieläkin parempaa! Katso täältä vinkit uunilohen kypsennykseen ja nappaa sitten alta talteen kolme reseptiä mehevimpään päällystettyyn uuniloheen ikinä. Nämä kalakaverit eivät selittelyjä kaipaisi, sillä pelkät kuvatkin saavat veden herahtamaan kielelle.

  1. Ranskankermakuorrute ja pussillinen kasviksia. Perinneruokaa prkl -blogin Mika kuorrutti uunilohen ranskankermalla ja ripotteli päälle rouskuvia auringonkukansiemeniä sekä kourallisen basilikaa. Ihanat kasvikset kypsyvät siinä sivussa, joten koko ateria tulee kerralla valmiiksi arjen kiireisiin.
  2. Astetta pirtsakampi appelsiinikala. Lohi voi hyvinkin olla raikas, kun vain kuorrutat sen appelsiiniviipaleilla. Pirteän maun lisäksi lohesta tulee tällä setillä tosi kaunis ja lopuksi päälle ropsautetut pekaanipähkinät tuovat komboon oman twistinsä.
  3. Rapein kuorrute ikinä ja puristus sitruunasta. Pöydälle unohtuneet ruislimppuviipaleet pelastautuvat siemenien kanssa rouskuvaksi uunilohen kuorrutteeksi. Lohi saa kuorrutteesta mukavaa tekstuuria ja peiton, jonka alla pysytellä mehevänä. Työnnä samalla kertaa uuniin myös perunat, niin säästyt kattilan tiskaamiselta.

Psst! Kaipaatko lisää arjen oivalluksia? No Maku-lehden uutiskirjeestä niitä löytyy! Tilaa se nyt tästä ihan ilmaiseksi ja kirje kolahtaa sähköpostiisi joka torstai.