karitsa.jpg

Haussa täydellinen pääsiäislammas? Tänä pääsiäisenä kokataan rohkeasti eri ruhonosia, jotka ovat mainettaan helpompia valmistaa. Katso tästä vinkit ja reseptit eri ruhonosien valmistamiseen!

  1. Lampaan luullisen karen voi kypsentää kokonaisena tai kyljyksiksi leikattuna pannulla tai grillissä. Lampaankare on tosi näyttävä lihaherkku, jota on hauska syödä. Upota kare timjamisen makuiseen marinadiin ja leikkaa meheviksi kyljyksiksi.
  2. Lampaan ulkofilee sopii loistavasti grillattavaksi. Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogin Minna neuvoo aloittamaan grillikauden nyt harissalla ja ras el hanoutilla marinoiduista fileistä. Herkullinen pääsiäislammas saa kaveriksieen granaattiomenalla raikastettua couscousia.
  3. Karitsanpotkat sopivat hyvin pitkään hautuviin keittoihin ja patoihin. Fanni ja Kaneli -blogin Tiina rakentaa padan pohjalle makuja vihanneksista ja yrteistä, lorauttaa joukkoon viiniä sekä lientä ja tässä seurassa potkat saavat hautua rauhassa matalassa lämpötilassa. Herkullisuuden lisäksi haudutetut karitsanpotkat ovat siis superhelppoja valmistaa!

 

Psst. Lisää lammasta? Katso myös Lammasruoat-teemasivumme!