makkaraa.jpg

Makkarat pelastavat monen kiirepäivän ja ovat jääkaapin kätevä hätävara. Monipuolinen makkara uppoaa niin perinteiseen kastikkeeseen kuin helppoon illanistujaispiirakkaankin. Katso alta kolme makoisaa makkararuokaa ja valitse lempparisi päivän ruokalistalle. Mikä on sinun makkaraherkkusi?

  1. Seljanka on kuin pyttipannu, johon voi käyttää lihoja ja makkaroita sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. Makkara-lihaseljanka on siis loistava kaapintyhjennysruoka. Makkarat, nakit, leikkeleet, lampaanlihat tai kielenpalat pataan vaan!
  2. Stoganoffin arkisempi serkku eli makkarastroganoff valmistuu vikkelään. Tomaattinen makkarakastike saa makua herkkusienistä, sinapista ja maustekurkusta. Keitä kaveriksi perunoita ja kotoisa annos on valmis.
  3. Koska teit viimeksi uunimakkaraa? Helppo uunilenkki on Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogin Minnan lasten toiveruoka. Tällä kertaa lenkki tuunattiin uuteen muotoon viiltoihin upotetuilla halloumisiivuilla ja paahtuneilla miniluumutomaateilla, testaa sinäkin!

 

Psst! Katso myös nämä Toimituksen blogin jutut:

5 x lasten lemppariruoka

3 x arjen pelastava keitto