242415.jpg

Oletko poiminut metsästä muhkean mustikkasaaliin tai kantanut marjalaatikollisen kotiin torilta? Purkita mustikat upean värisiksi ja makeiksi säilykkeiksi. Kurkkaa alta ensin vinkit säilykepurkkien käsittelyyn ja nappaa sitten talteen kolme herkullista mustikkasäilykettä!

Puhdista ja kuumenna lasipurkit ennen täyttöä näin:

  • Liota lasipurkkeja ja kansia väljässä vedessä huoneenlämmössä yön yli.
  • Pese liotetut purkit ja kannet astianpesukoneessa tai käsin.
  • Kuumenna purkit ja kannet tämän jälkeen keittämällä niitä kiehuvassa vedessä isossa kattilassa.
  • Voit myös kuumentaa lasipurkit uunissa. Kääri tyhjät, puhtaat purkit sanomalehteen ja lado vieri viereen uunipellille siten, että avoin purkin suu on uunin takaseinään päin. Kuumenna 100–125 asteessa vähintään 15 minuuttia. Purkkien tulee olla kuumia, kun ne täytetään. Keitä purkkien kannet.
  • Kun pullotat kiehuvan kuumaa hilloa, tee se sanomalehden päällä. Älä purkita kylmällä alustalla, sillä purkit voivat särkyä nopean lämmönvaihtelun takia.
  • Silikonikinnas ja grillipihdit ovat mainioita apuvälineitä kuumien astioiden käsittelyssä.
  • Pienemmät hillo- ja marmeladipurkit voi steriloida myös mikroaaltouunissa. Täytä purkit reilusti puolilleen vedellä ja nosta mikroaaltouuniin kiehumaan. Keitä kannet erikseen kattilassa.

Kurkkaa reseptit hurmaavan värisiin mustikkasäilykkeisiin:

  1. Mustikkasiirappi on täydellistä valutettuna jäätelön päälle tai vastapaistetun lettukasan kaverina. Kokeile myös homejuuston kanssa!
  2. Lusikoi marjaista mustikkahilloa leipäjuuston päälle ja nauti! Parhaiten hurmaava mustikkahillo säilyttää värinsä ja arominsa, kun nostat purkit viileään.
  3. Mustikkamehu saa mustaherukanlehdistä ihanan aromin. Tummanpuhuvasta mehusta saa tyylikästä juotavaa vaikka kivennäisvedellä laimennettuna.