at_2_ruoka10_preview.jpg

Made eli matikka on viileiden vesien asukki ja alkuvuoden sesonkikala, josta syntyy tosi maukas keitto. Kurkkaa mateen käsittelyvinkit täältä. Jos löydät mateestasi mätiä, ota se talteen ja pakasta herkuttelua varten ja muista, että mateen maksa on myös maukasta syötävää ja sen voi käyttää vaikka keittoon filepalojen kaveriksi. Valitse nyt alta suosikkisoppasi ja kokeile!

  1. Juustoinen madekeitto on sulatejuuston ansiosta supertäyteläistä ja soppa saa makua myös itse keitetystä liemestä. Voit käyttää keittoon joko pakastevihanneksia tai tuoreita oman mielesi mukaan. Tässä on ihana viikonloppusoppa!
  2. Kevyempi versio madekeitosta syntyy maidolla. Helpossa madekeitossa ei keitellä liemiä ja made saa kaverikseen perunoita, sipulia, tilliä ja ruisleipää. 
  3. Kirkaslieminen kalakeitto (kuvassa) saa ihanan pohjan itse keitetystä liemestä. Perunat, porkkanat ja purjo sopivat keittoon täydellisesti ja herkku viimeistellään kauniiksi tuoreella tillillä. Jos kirkasliemisyys ei ole sinun juttu, lorauta keittoon vielä kermaa.