broileri-chorizopata_preview.jpg

Loppiaisena maistuu mehevä ja helppo pataruoka. Valitsetko pitkään kypsyvän pataherkun vai nopsan kasvispadan? Katso kolme patavaihtoehtoa alta!

  1. Herkuttelisitko klassikolla? Moskovanpata on Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogin Minnan miehen lemppariruoka. Kun ainesosalistalla on naudanpaistia, suolakurkkkuja, hunajaa, smetanaa ja sinihomejuustoa, ei pata voi olla kuin herkullista! Pakkaspäivän pataruoka hautuu uunissa kolme tuntia, joten ruokaa odotellessa ehtii ulkoilemaan.
  2. Keventäisitkö kasviksilla? Valmista mehevä ja tomaattinen papupata, joka saa makua fetajuustosta. Pata on täydellinen valinta jo valmiiksi nälkäiselle, sillä kasvispata on valmista kahdesakymmenessä minuutissa. Makulaiset kehuvat ohjetta näin: "yksi vakkariresepteistä!" ja "Aivan uskomattoman hyvä. Itse laitoin aurinkokuivatut tomaatit kokonaisina balsamicokastikkeesta, toi vähän lisämakua."
  3. Kaipaatko väriä lautaselle? Tuhti ja värikäs broileri-chorizopata (kuvassa) valmistuu helposti yhdessä vuoassa ja lämmittää ihanasti kylmällä säällä. Mehevät broilerinkoivet, mausteiset chorizot, kikherneet ja pavut tekevät kanapadasta ruokaisan ja oliivit antavat ruokaan makua.