vadelmaleivonnaiset.jpg

Oletko keräillyt vadelmia? Tänä vuonna on tuntunut olevan niin hyvä vattuvuosi, että täällä Helsingissäkin on kannattanut napata lenkille pussi mukaan vattupuskia varten. Suosittelemme puskissa pyörimistä, sillä makeankirpsakat vadelmat ovat aivan ihania leivonnaisissa. Älä aikaile, vaan nappaa nyt alta talteen kolme makeaa vadelmaohjetta!

  1. Vadelma + suklaa + kinuski = brownie kirpeillä sattumilla. Fanni ja Kaneli -blogin Tiinan kaikkea ihanaa yhdistävissä kinuskikierre-vadelmabrownieissa on juuri sopivan tahmea rakenne. Tarjoile kaverina vielä extrakinuskia ja vadelmia, nammm.
  2. Vadelma + valkosuklaa = huisin helpot kuppikakut. Vadelmakuppikakut kuuluvat Painted by Cakes -blogin Emman suosikkiohjeisiin. Helppo sekoitettava taikina valmistuu myös pikaisempaan makeannälkään ja samettinen valkosuklaakuorrute viimeistelee herkut juhlaankin sopiviksi.
  3. Vadelma + suklaatryffeli = upea makumaailma juustokakkuun. Kirpsakka vattu tykkää makeista kavereista, kuten suklaasta. Lunni leipoo -blogin Annamaria sulattikin tähän muhkean suklaiseen vattujuustokakkuun sekä tryffeleitä että tummaa suklaata. Kun kakkua leikataan, välistä paljastuu vielä vadelmasattumia.

Psst! Vai sittenkin mustikkaa? Katso nämä Toimituksen blogin postaukset:

3 x mustikkapiirakka

3 x mustikkamuffari