leivo puolukasta.jpg

Kirpsakka puolukka tuo kivaa särmää ja luonnetta makeisiin leivonnaisiin ja sokeri taas kesyttää puolukan lempeämmäksi. Makeus ja puolukka ovat siis luodut toisilleen! Ota alta talteen ohjeet puolukkaisiin valkosuklaakekseihin, pehmeään pullapiirakkaan ja superhelppoon paistokseen ja jaa herkut myös kavereille.

  1. Kivoja keksejä. Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogin Minna kehitteli kaappien antimista helpot cookiet, joissa maistuu makea valkosuklaa ja raikas puolukka. Helppo taikina onnistuu myös lasten kanssa leipoen. Blogin lukija Jenny kommentoi ohjetta näin: "Ihanaa näitä tehdään tänään! Lapsi tuli ylpeänä puolukkakorin kanssa metsäretkeltä kotiin joten ehdottomasti niistä täytyy tehdä jotain :)"
  2. Koko pellillinen. Vanhanajan pullapiirakka toimii yhtä hyvin myös tänään. Kerää sinäkin metsästä (tai kaupasta) litra pirteitä marjoja ja leivo koko pellillinen pehmeää piirakkaa Perinneruokaa prkl -blogin Mikan ohjeella. Viimeistellyn piiraan saat, kun teet pullataikinasta peltipiirakan päälle nätin ristikon.
  3. Simppeli paistos. "Kaneli ja muskottipähkinä ovat meidän keittiön syksyn tuoksu. Kun niiden tuoksu leviää kotiin, ikkunoihin hakkava sade alkaa tuntua kivan tunnelmalliselta.", toteaa Fanni ja Kaneli -blogin Tiina. Nuo mausteet toimivat loistavasta pinnalta rapean muruisessa, mutta sisältä hilloisen mehevässä kaurapaistoksessa. Tämä omena-puolukkavuoka kyllä pelastaa sadepäivän kuin sadepäivän.

 

Psst! Vieläkö jäi puolukoita? Lue myös nämä Toimituksen blogin postaukset, klik klik:

3 x puolukka purkkiin (+ näin käsittelet säi­lön­tä­as­tiat)

3 x omena + puolukka

Viime viikon suosituin resepti: puolukka-toffeepiirakka