salsa-jauhelihakeitto.jpg

Loskaa ja räntää... Mikäpä lämmittäisi tämän märkyyden keskellä paremmin kuin höyryävä jauhelihakeitto? Katso kolme ohjetta alta ja keitä kerralla iso kattilallinen, niin saat nauttia sopasta huomennakin.

  1. Jo haaveissasi siintää mummon perinteinen lihakeitto, testaa tätä Perinneruokaa prkl -blogin Mikan ja Antin perinteistä soppaa. Perunat, porkkanat, sipulit, palsternakat, sellerit ja jauheliha viihtyvät lihaliemessä sulassa sovussa. Tuttu ja turvallinen peruskeitto ei petä koskaan.
  2. Tomaattimurska ja -salsa tekevät salsa-jauhelihakeiton (kuvassa) liemestä kivan punaisen. Helpon sopan raaka-ainelista on ilahduttavan lyhyt ja maukkaan loppusilauksen antavat ranskankermanokare ja avokadoviipaleet.
  3. Raikasta ja värikästä keittoa etsivän valinta on vietnamilainen Pho-keitto. Kaunis kanakeitto sisältää broilerin jauhelihaa, nuudeleita ja kasviksia mausteisessa liemessä, jossa maistuvat inkivääri, tähtianis ja neilikka. Tämä soppa on ihanan mausteinen lämmittäjä. Lukijamme tarjarn kommentoi keittoa näin: "Aivan mielettömän ihanat maut!"

 

Lisää lämmikettä? Katso myös nämä Toimituksen blogin jutut!

3 x texmex ja talvi

3 x chilillä terästetty keitto

3 x lämmittävä kasvissosekeitto