lehtikaalisalaatti.jpg

Kun keittiön ikkunasta tuskin näkyy lumituiverruksen läpi, ei kylmä ateria tulisi kuuloonkaan. Ratkaisu on lämmin salaatti, joka antaa voimaa ja vitamiineja, mutta ei aiheuta palelemista.

Lehtikaali on loistava raaka-aine lämpimiin salaatteihin, sillä se pehmenee juuri sopivaksi paistettaessa. Vihreä kaali tykkää myös uunista ja muuttuu siellä rouskuvan rapeaksi. Nyt siis pussi kaalia kaupasta ja kokkaamaan nämä kolme ihanaa salaattia:

  1. Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogin Minna kehitteli ruokaisan ja värikkään lounassalaatin pakkasten iloksi. Paistettu lehtikaali saa kaverikseen paahdettua munakoisoa, raikkaita granaattiomenan siemeniä ja rapsakoita kikherneitä. Lusikoi päälle vielä harissalla maustettua jogurttikastiketta ja nauti.
  2. Jos rakastat lehtikaalisipsejä, kokoa ihana salaatti niiden ympärille. Rapeiksi paahdetut lehtikaalinlehdet ja pehmeäksi paistunut sipuli ovat ihiana pari kypsille luumuille ja mozzarellalle. Tämä salaatti on niin hyvää, että valokuvaajamme nappasi reseptin talteen jo kuvauspäivänä.
  3. Ruokaisampaa ateriaa kaipaava tarttuu tähän Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Sarin lämpimään broileri-kaalisalaattiin. Pannulla pyöräytetty lehtikaali, paprikat, sipulit ja grillikana raikastuvat vesimelonilla. Valmista nälkäiselle porukalle koko iso annos tai pakkaa jämistä huomisen lounas. Psst! Jos kaupassa ei ole melonia, myös persimoni voisi sopia tilalle. 

 

Psst! Lisää syötävää Toimituksen blogista:

3 x talvisalaatti

3 x lehtikaali

3 x salaatti, joka pitää nälän poissa