nyhtolammas.jpg

Lammaspaisti on pääsiäispöydän kunkku ja komistus! Pääsiäislammas saa makua marinoimisesta tai pintaan hierotuista mausteista sekä liemellä valelusta. Kannattaa myös käyttää paistomittaria, jolla varmistat punertavan ja mehevän lopputuloksen. Valitse nyt alta suosikkisi kolmesta lampaanpaistista ja ilahduta pöytäseuraasi mehevällä lihaherkulla!

  1. Klassinen lampaanpaisti saa makua pintaan upotetuista valkosipulinkynsistä ja yrttisestä mausteseoksesta. Kun lihaa valellaan paiston aikana punaviini-siirappiliemellä, pysyy paisti takuumehevänä. Katso myös video lampaanpaistin valmistusvaiheista, niin onnistut varmasti!
  2. Jos kaipaat lampaanviuluun uutta makua, testaa mehevää sherrylammasta! Sherry, makea soijakastike, tumma sokeri, valkosipuli ja yrtit mureuttavat ja maustavat lampaanpaistin superherkulliseksi.
  3. Nyhtöpossu on jo tuttu juttu, mutta oletko kokeillut nyhtölammasta? Nyhdettävä ja hajoavan kypsä liha on kätevä valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä. "Ensimmäistä kertaa eläissäni valmistin lammasta, nyt ei jää viimeiseksi.", kommentoi tätä ohjetta myös lukijamme. 

 

Psst! Tykkäsitkö tästä jutusta? Tilaa Maku-lehti ja saat parhaat vinkit maukkaaseen arkeen postilaatikkoosi kahdeksan kertaa vuodessa!