kurpitsakeitto.jpg

Kaipaatko päivääsi oranssia väriterapiaa? Testaa kulhollista ihanaa kurpitsakeittoa, se nimittäin lämmittää ihan varpaisiin asti. Ennakoiva paahtaa kurpitsaa uunissa kerralla kunnon määrän ja käyttää sitten sitä viikon mittaan erilaisiin keittoihin ja muihin ruokiin. Myös kurpitsansiemenet kannattaa hyödyntää: paahda, suolaa ne ja säilytä purkissa, josta voit heitellä rousketta vaikkapa salaatteihin.

Katso alta kolme ihanaa soppaa ja kokkaa olosi lämpimäksi:

  1. Valkosipulia ja chevreä. Oletko tajunnut, että valkosipulinkynnet paahtuvat kätevästi myskikurpitsan kanssa samalla pellillä? Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogin Minna maustoi valkosipulisen kurpitsakeiton vielä chevrellä ja tarjoili sen vuohenjuustomurusten ja kurpitsansiementen kera.
  2. Raikkaampi yllättäjä. Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Sari viritti kurpitsakeiton tuoreella appelsiinimehulla, appelsiinituorejuustolla, vaahterasiirapilla ja nokareella smetanaa. "Aika ihanan raikas, hiukan erilainen maku ja parhaimmillaan varmasti jonkun pehmeän patongin tai maalaisleivän kanssa.", toteaa Sari.
  3. Flunssannujertaja. Kanakeitolla hoidetaan perinteisesti flunssaa, mutta thaimaalaishenkinen chilillä, currytahnalla, kurpitsalla ja kookoksella ryyditetty kanakeitto se vasta tehoaakin. Fanni ja Kaneli -blogin Tiinan soppa on superhelppo valmistaa, eikä tähän thaisoppaan vaadita kuin kymmenen raaka-ainetta.

 

Psst! Kurkkaa myös Toimituksen blogin 3 x kurpitsa uunissa ja Fanni ja Kanelin Tiinan Parhaat kurpitsareseptit x10.