kurpitsakakku.jpg

Sesongin ihanin kasvis eli kurpitsa on kypsänä makean makuista ja sopii siksi tosi hyvin myös makeisiin herkkuihin. Nappaa alta talteen kaksi kurpitsan makuista kakkua ja yksi oranssilta pallerolta muotonsa lainannut kakkukaunotar!

  1. Juustokakkua vai kurpitsapiiraasta? Ei tarvitse valita, kun leivot ne samaan pakettiin Perinneruokaa prkl -blogin Mikan tyyliin. Kaakaojauheella maustettu pohja sekä oranssin kurpitsatäytteen ja pehmeän tuorejuustotäytteen muodostavat kierteet ovat kerrassaan valloittava yhdistelmä halloween-juhliin.

  2. Mehevämpi piimäkakku. Upota kurpitsasosetta kuivakakkutaikinan kostuttajaksi ja saat monta päivää säilyvän, mausteisen tarjottavan. Valkosuklaalla kuorrutettu kakku maistuu ihanalta vaikkapa kaakaon tai pumpkin spice latten kaverina. Herkun leiponut makulainen kommentoi ohjetta näin: "ihanan tiivis ja sopivan kostea koostumus. päälle vielä valkosuklaan kaveriksi kinuskikastiketta ;)"

  3. Halloweenin makein kurpitsa. Jos kurpitsa ei sytytä raaka-aineena, nappaa siltä kakkuun vain kaunis muoto. Kahdessa rengaskakkuvuoassa paistetut pohjat muodostavat kakun muodon. Suklainen pohja ja omenainen täyte kuorrutetaan oranssilla marsipaanilla ihan kurpitsan näköiseksi.

 

Psst! Kurkkaa myös nämä kurpitsajutut blogista:

3 x kurpitsakeitto

3 x kurpitsa uunissa

3 x ihana kurpitsakeitto kurpitsalyhdyn jämistä

3 x paahda kurpitsaa