kurpitsa uunissa_4.jpg

Ne ovat täällä! Kurpitsat nimittäin. Vihanneshyllyn ihanan oranssit pallerot ovat niin kauniita, että niiden ohi ei vain voi kävellä ostamatta. Valitse hyllystä yksilö, jonka pinnassa ei ole pehmeitä kohtia ja joka tuntuu kokoonsa nähden painavalta.

Keittiönpöydän koristus toimii loistavasti uunissa valmistettuna, sillä kurpitsan makeus saa rinnalleen mukavan paahteisen aromin. Voit paahtaa kurpitsan kuorineen, sillä pehmeä malto irtoaa helposti paahtuneesta kuoresta. Kurpitsalohkot paahtuvat 200-asteisessa uunissa noin 45 minuutissa.

Kurkkaa nyt alta kolme kurpitsareseptiä ja valitse niistä omasi. Siinäpä loistava syy lähteä kurpitsaostoksille!

  1. Juustoinen uunikurpitsa. Perinneruokaa prkl -blogin Mikan tuhti uunikurpitsa herauttaa veden kielelle. Valkosipulilla, juustolla ja pinaatilla täytetty herkku paahdetaan ihan kokonaisena pehmeäksi ja lempeäksi. Valmiista kurpitsasta voi jokainen lohkoa itselleen sopivankokoisen palan. Jos tämä ei ole lohturuokaa, niin sitten ei ole mikään.
  2. Samettinen soppa. Kasvissosekeitosta tulee paljon parempaa kun ainekset paahtaa. Sen tietää myös Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogin Minna, joka paahtaa kurpitsan kaveriksi myös valkosipulia ja maustaa keiton vuohenjuustolla. Päälle vielä ropsaus paahdettuja kurpitsansiemeniä ja chevremurua, niin pöydästä kuuluu varmasti "nam".
  3. Oranssi salaatti. Fanni ja Kaneli -blogin Tiina nimeää paahdetulla kurpitsalla viimeistellyn feta-kvinoasalaatin sellaiseksi hyvänolon ruoaksi, jota ilman ei voi elää. Raikkaan sitruunainen salaatti antaa energiaa harmaisiin päiviin ja sopii myös keventäjälle. Testaappas siis sinäkin, jääkö tämä raikas ruoka syksyn vakiovieraaksesi.

 

Psst! Kurkkaa lisää kurpitsaherkkuja Halloween-teemastamme!