MK0513_USA_leivonta4_preview.jpg

Joko olet kaivertanut halloween-kurpitsan? Jos oranssi pallo vielä odottaa askartelijaansa, kurkkaa Fanni ja Kaneli- blogin Tiinan vinkit lehtien muotoisilla kaiverruksilla koristeltuun kurpitsalyhtyyn. Lyhdyn kaivertamisessa kannattaa hyödyntää metallista jäätelökauhaa, jolla saa hyvin ohennettua kurpitsan seinämiä. Kurpitsasta riittää kauniin lyhdyn lisäksi iloa myös keittiöön: kaivertamisessa yli jäänyttä hedelmälihaa voi käyttää ruoanlaitossa ja kurpitsansiemeniä paahtaa salaatteja varten tai sosekeiton päälle.

Kaupoissa on perinteisen pyöreän ja oranssin talvikurpitsan lisäksi tarjolla esimerkiksi hokkaido-kurpitsaa, myskikurpitsaa ja spagettikurpitsaa. Kauppojen hyllyltä voi löytää myös amerikkalaistyylistä valmista kurpitsasosetta. Kurpitsa on monipuolinen kumppani keittiössä: valmista maukasta kurpitsarisottoa, pääruoan lisäkkeeksi paahdettua kurpitsaa, kahvin kanssa Lunni leipoo-blogin suloisia kurpitsakuppikakkuja kinuskikuorrutteella tai perinteistä amerikkalaista kurpitsapiirakkaa. Amerikassa makeat kurpitsaleivonnaiset maustetaan perinteisesti pumpkin spicella, eli kanelin, inkiväärin, muskottipähkinän, neilikan ja maustepippurin sekoituksella.

Kokosimme sinulle halloweenin kunniaksi kolme maukasta kurpitsareseptiä. Nyt kurpitsa kainaloon kaupasta ja kokkailujen pariin!

  1. Leivo kahvihetken iloksi makean mausteinen ja runsas kurpitsa-pekaanipähkinäleipä. (kuvassa)
  2. Mausteinen kurpitsakeitto lämmittää lounaana tai pienempänä annoksena alkukeittona. Loistava tapa käyttää halloween-kurpitsan sisuksia!
  3. Juustokakun syksyinen muoto on helppo laseihin rakennettu kurpitsainen juustokakku. Tyrniä ja tyrskyjä- blogin Sarin juhlavassa jälkiruoassa on pipareita, viskillä maustettua kermavaahtoa, mascarponea ja itse keitettyä vaniljaista kurpitsahilloa, joka sopii myös paahtoleivälle tai juustotarjottimelle.