pätkis-kuppikakut.jpg

Ovatko kuppikakut valloittaneet jo sinunkin sydämesi? Suloiset kuppikakut (cupcakes) ovat meheviä ja kuohkeita muffinimaisia herkkupaloja, jotka kruunataan muhkealla kuorrutteella ja hauskoilla koristeilla. Kuppikakku muuntuu moneen: se voi olla pikkuinen suupala tai jättikokoinen superherkku ja koristelussakin vain mielikuvitus on rajana! On makuasia, milloin kuorrutettua herkkupalaa sanotaan muffiniksi tai kuppikakuksi, mutta kuppikakuille tyypillistä on paksu ja runsas kuorrute, joka valmistetaan usein tuorejuustosta, voista, tomusokerista ja suklaasta. 

Kokosimme sinulle tähän kolme makeaa ja mehevää kuppikakkureseptiä. Nyt ongelmaksi jää vain, mitä näistä herkuista kokeilisi ensin! Jos makeahammasta jää vielä näiden leivonnaisten jälkeen kolottamaan, kurkkaa lisää ohjeita cupcakes-artikkelistamme.

  1. Mehevät blondie-kuppikakut saavat ylleen makean valkosuklaisen ja rouskuvan popcorn-kuorrutteen ja värikkäitä nonparelleja. Voiko näitä muka vastustaa?
  2. Minttusuklaan ystävälle sopivat makeat Pätkis-kuppikakut (kuvassa). Suklaiset pikkuherkut kuorrutetaan vaaleanpunaisella tuorejuustokuorrutteella ja Pätkis-paloilla.
  3. Lunni leipoo -blogin Annamaria sekoittaa raikkaan sitruunaiseen kuppikakkutaikinaan poksuvia unikonsiemeniä. Keväiset sitruuna-unikonsiemenmuffinit päällystetään valkosuklaakuorrutteella ja pensasmustikoilla.