broilerinkoivet.jpg

Arjen broiskusuosikeissa eli koipireisissä on reilusti lihaa ja hintakin on kohdallaan. Kun maustat koipireidet välillä itse, ei ruoka maistu aina samalta. Nopeat valmistelut ja vuoka uuniin, missä se saa lepäillä vajaan tunnin. Nappaa nyt alta kolme muhevaa broiskuruokaa arkirepertuaariisi. Ja vinkkinä vielä: monipuoliset reidet taipuvat pidemmällä kypsymisajalla myös suussasulavaksi nyhtökanaksi, josta valmistuu kivat tacotäytteet perjantaiherkuksi.

  1. Samassa vuoassa. Broilerin kopireidet kypsyvät ihanan mehukkaiksi ja sopivan makeiksi omenamehukylvyssä. Broiskuvuoassa kypsyvät myös ohrasuurimot, tuoreet omenat ja pasternakka. Siis koko ateria yhdessä paketissa.
  2. Rapsakat koivet. Nappaa maissihiutaleet aamiaiselta päivälliselle, niin saat yhtä aikaa meheviä ja rapsakoita herkkukoipia. Maissimuroissa leivitetyt koivet saavat kaverikseen simppelin ranskankermakastikkeen ja perunoita. 
  3. Kasvispetillä. Pilko uunivuokaan porkkanaa, kesäkurpitsaa, paprikaa sekä sipuleita ja lado päälle broilerinkoivet. Kun värikäs vuoka viimeistellään vielä oliiveilla ja fetalla, on kevyt ateria valmis.

 

Psst! Lisää broiskua? Katso myös nämä Toimituksen blogin jutut:

3 x kana + avokado

3 x kanakeitto

3 x kanaherkku uunissa

3 x broileri + kookos

3 x kanapasta