kesäsalaatti.jpg

Kesä ja salaatit, siinä on toimiva pari! Ainakin täällä toimituksessa villiinnytään täysin runsaiden vihannesvalikoimien äärellä ja ostoskorit täyttyvät sekunneissa tuoreista aineksista. Nappaa sinäkin talteen kolme kesäistä salaattiherkkua vaikka jo tämän päivän ruokalistalle.

  1. Makeansuolainen kesäruoka. Ensimmäisiä kotimaisia mansikoita on jo näkynyt torikojuissa ja nämä makeat pallerothan ovat täydellinen pari paistetulle vuohenjuustolle. Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogin Minna kokosi kaksikon kaveriksi vielä rucolaa, basilikaa, pinjansiemeniä ja balsamicokastiketta. Ihana makeansuolainen kesäruoka!
  2. Niin helppo ja niin raikas. Fanni ja Kaneli -blogin Tiina oli joskus kirjannut ylös makuyhdistelmän kurkku, retiisi, piparjuuri ja sipuli. Tämä kesäherkkujen lista muistui Tiinan mieleen nopsaa lisäkettä kaivatessa ja päätyivät listan innoittamina simppeliin salaattiin oliiviöljyllä maustettuna. 
  3. Pizzaksi naamioitunut. Uunitta ja paistamatta valmis vesimelonipizza on täydellinen kesäruoka. Raikas meloniviipale saa ylleen kasan yrttejä, fetaa, mustapapuja ja lorauksen öljyä. Tätä on myös hauska syödä!

 

Psst! Katso lisää kesäsalaatteja Toimituksen blogista:

3 x parsasalaatti

3 x salaatti juhliin

3 x varhaiskaali