mustikkapiirakat.jpg

Moni on jo bongaillut puskista kesän ensimmäiset kypsät mustikkapallerot. Ja voi kun ne ovat hyviä uunituoreessa, lämpöisessä ja tuoksuvassa piirakkapalassa! Leivo alta suosikkipiirakkasi ja haukkaise. Saatat maistaa piirakassa lapsuuden kesät. <3

  1. Pullapohja on piirakkapohjista kevyin valinta ja pehmeä pohja tuo mieleen mummolan. Taiteile pullapohjaisen mustikkapiirakan päälle taikinaristikko, niin saat piirakasta vieläkin nätimmän.
  2. Lunni leipoo -blogin Annamaria upottaa mustikka-murupiirakkaan myös kerroksen ricottaa ja tuorejuustoa. Tämä murupiirakka on siis takuumehevää, eikä tarvitse edes vaniljakastiketta kaveriksi. Kardemumma on upea pari mustikalle, testaa vaikka!
  3. Murotaikinapohjainen mustikkapiirakka on nopea ja valmistuu myös mökkikeittiössä, sillä tähän herkkuun ei tarvita edes vatkaimia. Eikä tiskiäkään synny yhtä kulhoa enempää, jos kaavit taikinakulhon hyvin nuolijalla ja sekoitat sitten täytteenkin samassa astiassa. Simppeli ranskankermatäyte saa kaverikseen tuoreet mustikat: niin yksinkertaista ja niin hyvää.

 

Psstpsst! Tykkäsitkö tästä jutusta? Tilaa Maku-uutiskirje ja saat viikon parhaat vinkit ja herkut sähköpostiisi joka torstai!