MK0513_kasvisborch_01_preview.jpg

Päivien viiletessä arkiruoaksi halutaan yhä useammin keittoa. Mieluiten simppeliä. Ympärillä olevien ihmisten juttuja kuunnellessa tuntuu, että monella on nyt meneillään vuoden kiireisin aika, ja arkikokkauksesta halutaan selviytyä helpolla.

Kokosimme kaikille ruuhkavuodenaikaa viettäville reseptipaketin, josta löytyy kolme mahtavaa keittoa arkeen. Lihattoman lokakuun kunniaksi Facebook-sivuillamme nostettavat #arkimaku -reseptit ovat lokakuun ajan kasvisruokia. Samalla ajatuksella myös tämän postauksen syyssopat ovat kasviskeittoja.  

Samettinen maa-artisokkakeitto  on peruskeittojen aatelia: helppo, selkeä ja herkullinen. Reseptissä luotetaan maa-artisokan pähkinäiseen makuun, joten mausteet ovat minimissä. Työläin vaihe on maa-artisokkien kuoriminen - valjasta siis läheisesi mukaan hommiin. Saat maa-artisokkakeitosta myös hyvän alkukeiton viikonlopun illalliselle, joten resepti kannattaa pitää mielessä. 

Tomaatti-vuohenjuustokeitto  on herkullinen, vahvanmakuinen tomaattikeitto, johon tuo ytyä pieni määrä juustokuminaa. Syystuulessa tarpojille tämä soppa kannattaa tarjota hyvän, rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.

Kasvis-borssikeitto  on syyskeittojen tähti. Jos vain omistat monitoimikoneen, saat juurekset ja kaalit käsiteltyä hetkessä. Monitoimikoneettomia suosittelemme jälleen luottamaan yhdessä tekemisen (lue: raastamisen) voimaan. Voit myös tehdä keiton ruokailua edeltävänä päivänä, sillä kuten juuresruoat yleensä, tämäkin keitto vain paranee lämmitettäessä.

Mikä on oma lempi-syyskeittosi? Kommentoi ja liitä kommenttiin mukaan vaikka linkki suosikkikeittosi reseptiin!