MAKU_kusi kakkua 4_preview.jpg

Mitä jos leipoisit myyjäisiin mehevän kakun? Ihana kuivakakku on täydellinen myyjäisherkku, sillä se usein vain paranee vanhetessaan. Kun leivot kakun nättiin vuokaan, ei se kaipaa koristeekseen kuin ripauksen tomusokeria ja vaikkapa kauniilla nauhalla suljetun sellofaanikääreen. Nappaa suosikkiohjeesi alta ja ryhdy leipomaan!

  1. Toimitus rakastui tähän gluteenittomaan taatelikakkuun (kuvassa), joka on vielä mehevämpi kuin perinteiset vehnäiset sisarensa. Omenamehussa haudutetut taatelit, muscovadosokeri ja mantelijauhot ovat tämän taatelikakun salaisuus. Täältä ainakin löytyisi kakulle ostajia!
  2. Tätä kakkua leikatessa paljastuu hauska yllätys, nimittäin seepran raidat! Tiikerikakun serkku eli seeprakakku on hyvin säilyvä kuivakakku. Kun lusikoit vaaleaa ja tummaa taikinaa vuorotellen vuokaan, saat kakkuun hauskat seeprakuviot. Jos haluat, koristele kakku vielä tomusokerikuorrutteella.
  3. Syksyllä lehdessä julkaistu lukijamme Riitan puolukka-valkosuklaakakku nousi kertaheitolla makulaisten suosikiksi. Uskomattoman helppo ja supermehevä kakku saa makua pirteistä puolukoista ja lempeistä valkosuklaasattumista. Puolukkainen kakku sopii hyvin myös joulunodotukseen. Ehkä leivot yhden myös omaksi iloksesi...