lehtikaalipesto_lehtikaali-mustajuurikeitto_0.jpg

Tammikuu ja terveellinen ruoka kuuluvat yhteen! Jos haet terveellisiä, mutta yksinkertaisia ohjeita arkeen, ovat kasvissosekeitot vastaus etsintöihisi. Kasvissosekeitto on superhelppo ja herkullinen lämmittäjä pakkasen keskelle. Jos kaipaat keittosi seuraksi rapsakkuutta, voi samettiset sopat ryydittää esimerkiksi eri tavoin maustetuilla krutongeilla, lehtikaalisipseilläpaahdetuilla kikherneillä tai tarjota keiton seurana vaikkapa tuoreita kuopaisusämpylöitä. Kurkkaa tästä terveelliset reseptit kolmeen suussasulavaan kasvissosekeittoon!

  1. Kasvissosekeitto saa upean maun, kun kasvikset paahdetaan uunissa ennen soseuttamista. Tämä paahdettu kasvissosekeitto saa täyteläisyyttä rapeasta pekoni-pähkinämurusta. Lukijamme Katri Kolmonen kommentoi reseptiä näin: "Erinomainen, maukas keitto! Suosittelen tekemään isomman annoksen (ainakin pääruuaksi), lapsille piti kolmannen annoksen jälkeen tarjota eioo:ta ja vanhemmillekin olis maistunut muuta kuin maistiaiset :)"
  2. Bataatti-omenasosekeitto saa tujakkuutta chilistä ja hapokkuutta omenasta. Kookosmaito pehmentää keiton samettiseksi herkuksi. Ah, niin maukasta!
  3. Trendivihannes lehtikaali taipuu moneen. Ihanan vihreän lehtikaali-mustajuurikeiton (kuvassa) pehmeyden ja sakeuden salaisuutena toimivat mustajuuret ja perunat. Tarjoa upea ja lämmittävä keitto itujen ja lehtikaalipeston kanssa.