kasvispihvit.jpg

Kasvispihvit uunissa? Ei tule onnistumaan. Nämä kolme reseptiä todistavat uskomuksen vääräksi! 

 

Jokainen meistä on varmasti paistanut kasvispihvejä, jotka hajoavat käännettäessä. Taikinasta saa aikaiseksi vain munakokkelia muistuttavan kasvismössön, ellei se ole jo ehtinyt kärähtää kääntämistä odotellessa tummanpuhuvaksi. 

Kokeile paistaa seuraavat pihvisi uunissa. Taikinan tulee olla massamaista, jotta sen voi muotoilla pellille ja pihvit myös pitävät muotonsa. Parhaassa tapauksessa pihvit voi muotoilla kasvismassasta pellille käsiään sotkematta, kahdella lusikalla.

Pari vinkkiä parempiin uuni-kasvispihveihin: Sivele leivinpaperi kevyesti öljyllä ja lisää öljyä myös pihvien pinnalle ennen paistamista. Ripottele pinnalle jotain rapeaa, esimerkiksi karkeasti rouhittuja pähkinöitä, jotka antavat pihveihin hyvää purutuntumaa ja paahtuessaan uunissa myös makua. Jos uunissa kypsyneet pihvit ehtivät jäähtyä ja nahkeutua, pyöräytä ne nopeasti molemmin puolin pannulla, jolloin saat niihin hyvän pinnan.  

 

  1. Juurespihvit. Herkulliset kasvispihvit valmistuvat hienoksi raastetuista juureksista. Täydellisiä talvi-kasvispihvejä siis! Kananmunat, kypsä survottu peruna ja juustoraaste pitävät röstimäiset pihvit koossa. Nämä on helppo tehdä myös hyvissä ajoin etukäteen. Ennen tarjoilua pihvit voi pyöräyttää pannulla öljyssä, jolloin niihin saa rapean pinnan. "Näihin tulee himo", kommentoi lukijamme.
  2. Mustapapupihvit. Näihin pihveihin käytetään kypsiä, valutettuja mustapapuja, jotka survotaan kulhossa rouheaksi massaksi. Munattomat ja vegaaniset pihvit pysyvät koossa, kun joukkoon lisätään korppujauhoja ja psylliumia. Vaikka ohjeessa kehotetaan paistamaan pihvit pannulla, myös uunikypsennys onnistuu mainiosti. Sivele leivinpaperille öljyä, muotoile pihvit päälle ja sivele myös niiden pinnat öljyllä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  3. Kikherne-porkkanapihvit. Kevennetyt falafelpihvit? Älä hämäänny oudosta nimestä! Kikherne-porkkanapihvit ovat myös lasten makuun. Aineksina on enemmän porkkanaa kuin kikherneitä. Vielä paremmat pihveistä saat, kun kääntelet pihvit korppujauhojen sijaan seesaminsiemenissä ennen paistamista. Pyörittely ja pihvien muotoilu onnistuu mainiosti kahden lusikan avulla.

 

Psst! Katso lisää kasvisreseptejämme täältä.