kasvispihvit.jpg

Pääsiäisen jälkeen maistuu värikäs kasvisruoka! Kasvispihvit ovat helppoja tehdä ja maistuvat kaikenikäisille. Monet kasvispihvit sopivat loistavasti pakastettavaksi, joten tee kerralla iso satsi ja kiirepäivänä paista sulaneet pihvit rapeapintaiseksi ennen herkuttelua. Viritä nyt vegepihvisi uudelle tasolle ja nappaa talteen alta kolme toimivaa ohjetta!

  1. Klassisiin oranssinsävyisiin juurespihveihin piiloutuu ainakin porkkanaa, palsternakkaa, perunaa ja juustoa. Näissä pihveissä ei ole jauhoja, joten ne sopivat myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle. Kasaa lautaselle rapeaksi lettupannulla paistettuja pihvejä, lusikoi päälle kurkulla ja mintulla maustettua jogurttikastiketta ja raikas annos on valmis. 
  2. Oletko testannut kasvispihveissä halloumia? Nämä ihanat kesäkurpitsapihvit saavat makua taikinaan raastetusta halloumijuustosta. Pannulla paistetut lätyt kaipaavat kaverikseen vain raikkaan salaatin.
  3. Jos kaipaat annokseesi proteiinia, ota käyttöön tämä pikafalafelien ohje. Lähi-idän tyyliin maustettuihin kikhernepihveihin sekoitetaan keitettyä perunaa ja lehtipersiljaa ja pihvit paistuvat uppopaiston sijaan kätevästi ja kevyesti uunissa. Herkkuhetken viimeistelee juustoinen fetakastike, nam!

 

Psst! Kurkkaa myös nämä Toimituksen blogin kasvisruokajutut:

3 x bataatti

3 x lehtikaali

3 x kevätsalaatti