kasvispata.jpg

Pata on parasta kausiruokaa juuri nyt. Lämmittävän ja herkullisen padan voi tehdä hyvin kokonaan kasviksista. Mikä parasta, kasvispata on täyttävää olematta lainkaan raskasta.  

 

Kasvispadan voi säveltää oikeastaan mistä vain juureksista ja vihanneksista. Jos jääkaapin kasvislaarin pohjalla on palsternakka, muutama porkkana, sipulia ja perunaa, padan perusta on jo olemassa. Kumoa mukaan purkillinen tomaattimurskaa, tilkka vettä, tomaattipyreetä, hunajaa ja reilusti mausteita. Anna porista, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Ruokaisuutta saat lisäämällä joukkoon pahvitölkillisen kypsiä papuja tai linssejä, pannulla pyöräytettyä Härkistä tai Nyhtökauraa.    

Kausiruoan ajatus toteutuu mainiosti, juurekset ja muut kasvikset tulevat käytettyä ja isokin perhe ruokittua. Sävellä oma patasi tai nappaa joku näistä ohjeista käyttöösi:

 

  1. Mausteinen kasvispata. Tomaattinen kasvispata maustetaan sekä jauhetulla että tuoreella korianterilla ja tarjotaan fetan kanssa. Taivaallista! Suosittelemme kokeilemaan.
  2. Vihreä linssimuhennos. Vegaaninen linssipata on ruokaisa, maukas ja ennen kaikkea helppo. Tee se makusi mukaan soija- tai kaurakermaan ja varaa vihreille linsseille riittävästi kypsymisaikaa. Rauhassa porissut linssipata on parasta hyvän leivän tai couscousin kanssa. 
  3. Maanantaipata Toscanan tapaan. Jos lapset toivovat pastaa, mutta itselläsi olisi mieliteko kasvispataan, yhdistä himot. Maanantaipata-nimen tämä ruoka saa yhdistäessään jääkaapin viimeiset kasvikset pastan kanssa maukkaaksi one potiksi.

 

Psst! Katso myös kolme vinkkiä maukkaaseen kasvislasagneen