kantarellileivät.jpg

Jee, ne ovat täällä! Kantarellit nimittäin. Ihanat oranssit herkkupalat ovat hyvänmakuisia itsessään, eikä ainakaan kesän ensimmäisten kantarellien makua viitsi peittää voimakkailla raaka-aineilla. Niinpä lämpimät leivät sopivat täydellisesti kesän ekojen kantarellien tarjoiluun; niissä kauniit sienet ovat ihanasti esillä. Nappaa alta kolme kantarellileipästä. Mikä on sinun suosikkisi?

  1. Perinneruokaa prkl -blogin Mikan simppelit lämpimät leivät ovat ihana iltapala. Paista sienten kaveriksi pekonia ja kevätsipulia ja kuorruta komeus mozzarellajuustolla. Piipahdus uunissa ja sitten saa haukata.
  2. Kantarelli-tomaattibruschetta on nopea alkupala tai illanistujaisten pikkuherkku Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Sarin tyyliin. Rapsakat maalaisleivät kuorrutetaan voissa paistetuilla kantareilleilla, miniluumutomaateilla ja sipulilla. Valmista tuli!
  3. Haluatko tarjota kantarellit modernilla tavalla? Testaa heti Fanni ja Kaneli -blogin Tiinan kantarelliquesadillat. Rapsakan tortillakuoren väliin sujahtaa paistettuja kanttarelleja, juustoraastetta ja korianteria. Herkku maistuu lämpiminä mahtavalta ranskankermanokareen kera.

Psst! Mieluummin sienipastaa tai kantarellipiirakkaa? Katso sienireseptit Sienet-teemastamme!