kukkakaali-kanavuoka-fannijakaneli.jpg

Nyt kanaa uuniin ja herkuttelemaan! Helpot ja mehevät uunivuoat ovat täydellisiä pakkaspäivien ruokia, sillä uuni lämmittää kylmää asuntoa ja tuhti ruoka viluista masua. Katso siis alta kolme uunikanaherkkua ja ihastu.

  1. Mausteita, makeaa ja hedelmäistä: siinä on vinkki täydelliseen Sweet and sour -kanaan! Tyrniä ja tyrskyjä -blogin Sari sekoittaa joukkoon vielä tuoretta, makeaa ananasta ja paprikaa tuomaan väriä ja makua. Jos olet happamanmakean ystävä, on tämä uusi lempparikanaruokasi.
  2. Juustoinen kukkakaali-kanavuoka (kuvassa) on Fanni ja Kaneli -blogin Tiinan kehittämä ihana lohturuoka. Uunivuokaan ladotaan kermaista kastiketta, myskikurpitsaa, purjoa sinihomejuustoa, juustoraastetta, kukkakaalia sekä paistettuja, jauhoissa pyöriteltyjä kanapaloja, jotka suurustavat herkun näppärästi. Mehevä ja juustoinen vuoka on pakkaspäivän paras annos.
  3. Paella-broilerivuoka yhdistää paellan maun ja broilerivuoan helppouden. Maukas ja helppo vuoka syntyy kätevästi vain sekoittamalla ainekset ja työntämällä vuoan uuniin. Riisit, kanat ja kasvikset kypsyvät meheviksi sahramilla maustetussa kanaliemessä ja valkoviini- tai siiderilorauksessa.

 

Psst! Katso myös muut Toimituksen blogin kanajutut:

3 x kanankoipi

3 x kanapasta

3 x broileri + kookos