mansikka raparperikakku.jpg

Raikas ja makea mansikka on loistava pari kirpsakalle raparperille. Tässä kolme ihanaa kakkua, joissa niiden liitto on parhaimmillaan! Mitä kokeilet ensiksi?

  1. Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogin Minnan mansikka-raparperikakun täytteenä on raparperisosetta, mascarponea ja paahdettua valkosuklaata. Pohja syntyy helposti murennetuista kaurakekseistä. Nappaa ainakin talteen kiva koristeluvinkki: täyteläisen kakun reunoja koristaa ihana mansikkareunus. Eikä kasa mansikoita ole ikinä pahitteeksi!
  2. Jos leivot juustokakun sijaan mieluummin sokerikakun, testaa helppo mansikka-raparperikakku, jossa kakkupohja saa ylleen raparperihillokkeen, kermarahkaa ja kasan tuoreita mansikoita. Jos pakkaat kakun mökille, leivo kakkupohja ja keitä raparperihilloke valmiiksi pakastimeen. Kakkupohja kulkee kätevästi mökille omassa vuoassaan ja jäinen hilloke pakastusrasiassa toimii hyvänä kylmäkallena muille kylmälaukun ruoille.
  3. Kostea raparperi-mansikkasavariini on täydellinen mökkikakku, sillä se kostutetaan ja kuljetetaan kätevästi omassa vuoassaan. Lusikoi kakun keskelle vielä kirpsakan makeaa raparperi-mansikkasalaattia, vaahdota kaveriksi kermaa ja istahda nauttimaan ihanasta kesäherkusta.

Psst! Mitä muuta mansikoista? Kurkkaa myös Marjat-teemasivumme!