kaalikääryleet.jpg

Kaalikääryleet kuuluvat syksyyn! Lämpimät, suolaisenmakeat kaalirullat ovat todellista lohturuokaa ja koleiden päivien parasta puuhattavaa. Valitse perinteinen ohje ja ota kaveri avuksi, testaa tämän hetken villitsijäreseptiä eli 10 minuutin kaalikääryleitä tai kasviskääryleitä. Nappaa ohjeet kirjanmerkkeihisi alta! Ja tee kerralla sitten kunnon satsi, sillä kääryleet vain paranevat uudelleen lämmitettäessä.

  1. Perinteiseen tapaan. Mehevän makeat, ihan perinteiset kaalikääryleet ovat ihan kaiken vaivan arvoiset. Eikä niiden teko ole edes vaikeaa. "Älyttömän hyviä ja mielekästä puuhaa sadepäiville...Nam. Nam. Näiden teko ei jäänyt yhteen kertaan.....", toteaa myös makulainen.
  2. Pikaisesti pöytään. Perinneruokaa prkl -blogin Mikan 10 minuutissa valmisteltavat kaalikääryleet herättävät nyt kohinaa maku.fi:ssä. Muffinipellille kääräistävät kaaliherkut eivät vaadi riisien tai kaalien keittämistä. Siispä kaalipaketit paistumaan ja annetaan uunin hoitaa loput.
  3. Ilman lihaa. Näissä Fanni ja Kaneli -blogin Tiinan risotto-kaalikäryleissä on ihanan pehmeä aurinkokuivatuilla tomaateilla ja punaisella pestolla silattu risottotäyte. Pehmeät savoijinkaalin lehdet sopivat käärimiseen täydellisesti.

 

Psst! Lisää kaalijuttuja Toimituksen blogissa, klik klik!

3 x kaali

Löydä oma kaa­li­kää­ry­lee­si (ja syksyn kivoimmat talkoot!)

3 x kaalilaatikko