kaalipizza.jpg

Rapeasta ja raikkaasta kaalista valmistuvat syksyn ihanat lohturuoat. Kaali on monikäyttöinen raaka-aine ja sopii esimerkiksi chili-coleslawiin, tuttuun ja turvalliseen kaalilaatikkoon, karpaloiseen pataan, kaalipyöryköihin tai vaikkapa sämpylöihin. Kaalia voi myös paistaa pannulla lisäkkeeksi tai paahtaa uunissa. Kaalin keittämisestä aiheutuvia tuoksuja voi välttää lorauttamalla keitinveteen sitruunamehua tai etikkaa.

Aina on hyvä aika syödä kaalia: nyt syksyllä maistuvat makea keräkaali ja litteät käärylekaalit, talvella painavat talvikaalit ja keväällä rapsakka varhaiskaali. Vihanneshyllyjen kaalivalikoimasta löytyy valkokaalin lisäksi raikkaan värisiä punakaaleja, kurttuisia savojinkaaleja, pieniä ruusukaaleja, trendikästä lehtikaalia, kyssäkaalia, paksoita eli pinaattikiinankaalia, suippokaalia, sekä tuttuja kukkakaaleja, kiinankaaleja ja parsakaaleja. Kerää ostoskärryyn myös hapankaalia, joka sopii sellaisenaan lisäkkeeksi tai ruoanlaittoon, kuten keittoihin.

Nappaa siis kaali kainaloon kaupasta ja kokeile jotakin näistä mehevistä kaaliresepteistä!

1. Ikisuosikkimme kaalikääryleiden askartelu vaatii aikaa. Tee siis kuten Tommi Lily.fi:n Isyyspakkaus-blogissa ja järjestä porukalla kaalikääryletalkoot.

2. Perinneruokaa prkl-blogin Mika ja Antti valmistivat kaalista mehevän kaalipiirakan. Leivo sinäkin kauniisti koristeltu piirakka iltapalapöytään.

3. Pizzaperjantai! Sateisessa säässä maistuu lämmin ja tuhti ruoka, kuten dijonilla maustettu hapankaali-makkarapizza (kuvassa).